FAQ, NAMNLAPPER FOR KLÄDER

Sjekkliste skolestart

Skolestart nærmer seg med stormskritt. For noen er det første gang de skal tråkke over dørterskelen på skolen. Uansett er det alltid noe spesielt med å begynne på skolen etter ferien: et nytt klassetrinn og kanskje nye klassekamerater, nye fag, nye lærere, et annet klasserom og andre bøker enn man hadde i fjor. Her i blogginnlegget har vi laget en sjekkliste som du kan bruke som utgangspunkt for skolestart. Bruk tipsene som passer i din familie og hopp over de andre. Enklere blir det ikke.

  1. Sjekk skolens nettside eller en annen plattform du har tilgang til: Her finner du informasjon om dato for skolestart, timeplan osv.
  2. Innkjøp av skolesaker: Lag en liste over nødvendig skolemateriell som barnet ditt trenger, for eksempel blyanter, mapper, pennal, tusjer, linjaler, notatbøker eller PC. Kanskje barnet ditt er stort nok til å ha en leksebok eller kalender? Det er lurt å ha kjøpt inn det meste før skolestart.
  3. Organisering av skolesekken: Sjekk barnets skolesekk for å sikre at den er i god stand og klar til bruk. Organiser rommene sammen med barnet, slik at han/hun enkelt kan finne og oppbevare tingene sine.
  4. Planlegging av transport: Hvis barnet ditt må bruke kollektivtransport, sykle eller gå til skolen, kan det være lurt å øve på ruten før skolen starter. Kanskje må dere fornye buss- eller togkort? Sjekk også om avgangstidene for kollektivtransporten er endret.
  5. Skolekalender: Skriv ned helligdager, fridager, prøver, klassearrangementer og andre ting i familiekalenderen allerede nå. Kan det være at skolen har fridager når du må på jobb?
  6. Matpakke: Er det behov for ny matboks, vannflaske eller noe annet til matpakken? Du kan også bake pølsehorn, sunne vafler, pannekaker, rundstykker og pizzasnurre for å ha i fryseren til høstens matpakker.
  7. Klistremerker: Bestill navnelapper og klistremerker i god tid slik at de er klare til skolestart. Husk navn både i klærne, på pennalet og på bøkene. Sett også navn på sykkel, sykkelhjelm, skolesekk, gymtøy osv.

Andre ting du kan tenke på før skolestart

Justering av søvnplanen: Etter en ferie kan det være vanskelig å stå opp tidlig igjen. Begynn gradvis å justere leggetidene for å bli vant til tidligere oppvåkninger. Det er godt å være uthvilt til skolestart.

Lag lekeavtaler: Tenk på om det kan være fint for barnet ditt å ha lekeavtaler før skolen starter igjen. Det kan være godt å se vennene noen ganger før skolen starter.

Mental forberedelse: Hjelp barnet ditt til å bli mentalt klar til skolestart. Snakk positivt om skolestart og alt det nye som skal skje. Snakk med barnet hvis han/hun uttrykker bekymring for noe ved skolestart. Det er helt normalt å være spent og litt nervøs, men barnet skal helst ikke ha vondt i magen.

Husk at denne sjekklisten er en generell sjekkliste. Du kan tilpasse den etter egne behov og de spesifikke kravene ved din skole. Lykke til med skolestart!

Er det noe du synes vi har glemt? Skriv gjerne til oss i kommentarfeltet slik at vi kan legge det til i listen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.