Test av navnelapper
FAQ

Test av navnelapper

Hos Ikast Etikett er det viktig for oss at produktene vi selger er av høy kvalitet. Det betyr mye for oss at du som kunde får et produkt som holder det vi lover. Når du kjøper navnelapper hos Ikast Etikett for å sette i barnas klær, må navnelappene bli sittende i klærne. Både når du vasker klærne og ikke minst når barnet bruker dem.  Samtidig er det viktig for oss at produktene våre ikke inneholder skadelige stoffer. Navnelappene sitter i barns klær og har nærkontakt med barnets hud hver eneste dag.

Det danske selskapet ForbrugerLaboratoriet har testet våre strykemerker, klistremerker og navnelapper. «ForbrugerLaboratoriet er et uavhengig, rådgivende testlaboratorium og et nasjonalt kompetansesenter for sikkerhet og samsvar i en rekke forbrukerprodukter – spesielt til barn.» ForbrugerLaboratoriet undersøkte om navnelapper, strykemerker og klistremerker fra Ikast Etikett er i samsvar med standarden EN 71-3. Det er de heldigvis. EN 71-3 er egentlig en leketøysgodkjenning. Når produktene er i samsvar med EN 71-3, er vi sikre på at det enkelte produktet ikke avgir skadelige stoffer gjennom kontakt med huden, eller hvis et barn tar et merke i munnen og suger på det.

Hva er gode navnelapper?

Vi er hele tide oppmerksom på kvaliteten på navnelappene våre:

Det vi er oppmerksom på når det gjelder både navnelapper, strykemerker og klistremerker, er:

  • Blir navnelappene sittende på merkelappen?
  • Falmer trykket på merkene?
  • Er ubrukte merker fortsatt brukbare etter oppbevaring over lengre tid?

Det gjelder selvsagt bruk over både kort og lang tid.

Vi tester navnelappene ved for eksempel å vaske i vaskemaskin og tørke i tørketrommel. Navnelapper på matbokser og drikkebokser vaskes nesten daglig i oppvaskmaskinen. Strykemerker testes også ved vask og tørking. Vi tester klistremerkene våre ved for eksempel å sette dem på datamaskiner, ladere, smarttelefoner og ting som vaskes i oppvaskmaskinen. 

Tilbakemeldinger fra kunder

Hos Ikast Etikett er tilbakemeldingene vi får fra kundene våre de viktigste. Er det feil på merkene, falmer trykket raskt eller klistrer ikke merkene seg godt nok fast? Da vil vi gjerne vite det, slik at vi kan rette feilen. For selvfølgelig må navnelappene fungere riktig for å være av verdi for deg. Vi er derfor SVÆRT FORNØYD med de mange positive tilbakemeldingene vi får fra norske kunder på Trustpilot. Her har vi en samlet poengscore på 4,6/5. Ikast Etikett står som nr. 1 av de i alt 3 beste virksomhetene i kategorien «Utskrift av egendefinerte etiketter» på Trustpilot.

Vi har dessverre opplevd at trykket på navnelappene kan bli slitt av hvis barnet bruker fet krem eller solkrem, og kremen kommer i kontakt med merket. Vi har selvfølgelig undersøkt om vi kan unngå dette. Men på nåværende tidspunkt kan det dessverre ikke unngås. Dette skyldes at vi trykker navnelappene våre med Eco-solvent blekk. Alternativet ville være å trykke med UV-print, men da det er usikkerhet knyttet til om UV-printing inneholder svært allergifremkallende stoffer, ønsker vi ikke å bruke denne trykkemetoden.

Hva er viktig for deg når du kjøper navnelapper til barna dine? Ser du etter uavhengige tester, eller tester du selv og gjør dine egne erfaringer? Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.