EVENTS, KONTROLLARMBÅND, SIKKERHET

5 sikkerhetsløsninger: Optimer sikkerheten på festivalarmbåndene dine

For deg som event- eller festivalarrangør, er det alfa og omega at sikkerhetskontrollen fungerer upåklagelig. Det er det, som du sikkert forstår, flere grunner til.

Betalende gjester får en dårligere opplevelse hvis de opplever at andre gjester har kommet inn på eventområdet med falske armbånd eller armbånd som har blitt overdratt fra andre gjester.

For mange mennesker på et avlukket areal, kan gi deg utfordringer med politiet og brannvesenet, og det utgjør en reell sikkerhetstrussel for gjestene dine ved ulykker eller brann.

Gjester som jukser med adgangskontrollen, betyr færre inntekter for deg som arrangør.

Når du bruker kontrollarmbånd, har du derfor flere muligheter for å øke sikkerheten ved å tilføye ekstra funksjoner. Festivaler er forskjellige, og derfor tilbyr vi også flere forskjellige typer av sikkerhetsfunksjoner som du kan velge til kontrollarmbåndene dine.

1. Lukking

Hvilken funksjon har lukkingen?
Lukkingen skal, som navnet antyder, sikre at armbåndet er lukket. Det er avgjørende for mange arrangører at armbåndet ikke kan fjernes fra gjestens håndledd uten å klippe det av.

Det finnes forskjellige typer av lukking.

Easy-lock:
Easy-lock er en veldig enkel løsning du raskt kan feste rundt håndleddet. Easy-lock låser armbåndet slik at låsen ikke kan trekkes tilbake, og gjesten kan derfor ikke ta av armbåndet igjen uten å klippe det over.

Du må likevel være oppmerksom på at armbåndets overskytende materiale må klippes av ca. 1,5 cm etter lukkingen slik at gjesten ikke har mulighet for å sno armbåndet gjennom lukkingen.

Ulempen ved easy-lock-armbåndet er at noen gjester (både barn og voksne) får strammet armbåndet for stramt om håndleddet slik at de må bytte det ut.

Metallukking:
Metallukkingen er den klassiske lukkingen som er pålitelig og bare virker. Metallukkingen er laget av aluminium. Metallringen klemmes sammen om endene av armbåndet, som låser stoffet slik at armbåndet ikke kan fjernes igjen. Metallringen er fortsatt veldig populær blant kundene våre, til tross for at løsningen er mer tidkrevende og krever verktøy. Fordelen med metallukkingen er også at når armbåndet er lukket, kan ikke gjesten stramme armbåndet ytterligere.

Loop-lukking:
Loop-lukkingen fungerer ved at en stift og et hull lukkes rundt om et hull på armbåndet. Der er selvsagt flere hull, så armbåndet kan tilpasses håndleddets størrelse. Denne løsningen er smart fordi den ikke krever verktøy, og du unngår samtidig at gjestene kan stramme armbåndet ytterligere når det først er montert på håndleddet.

Det finnes selvsagt også lukkinger som gjør det mulig å gjenbruke armbåndet. Denne typen lukking er likevel sjelden å finne på festivaler hvor armbåndet fungerer som adgangskontroll.

2. RFID-armbånd

RFID-teknologi blir mer og mer populært. Det er det flere grunner til, og økt sikkerhet er absolutt en av dem.

Kontaktløs adgangskontroll:
Med RFID-teknologi kan dere skanne gjestens armbånd, og dermed sikre at det er unikt. I chippen kan dere kode inn billettype, gjestens navn, alder m.m.

Kontantfri betaling:
RFID-armbåndene kan også brukes til betaling, slik at dere slipper kontanter i omløp. Det er både en fordel for gjestene deres og medarbeidere/frivillige. Gjestene kan innbetale et beløp på armbåndet på forhånd, eller knytte et kredittkort til armbåndet

3. Armbånd med strekkode/QR-kode

Du kjenner allerede strekkoden fra konsert- eller teaterbilletter – så hvorfor ikke bruke strekkoden på festivalarmbåndet?

Strekkodene er unike, og en kopi av en strekkode vil derfor vise kontrollørene dine om strekkoden allerede har vært brukt.

4. Armbånd med UV

Armbånd med UV gir kontrollørene dine mulighet for å sjekke armbåndets ekthet med UV-lys. UV ses ikke i vanlig dagslys, men blir synlig for kontrollørene med en UV-lampe

Armbånd med UV er særlig gode på mørke områder hvor det kan være vanskelig for kontrollørene dine å gjenkjenne designet ditt.

Du kan få innvevd UV i vevde festivalarmbånd og påtrykt UV på tyvek-armbånd.

5. Unikt design

Designet er en enkel, men ikke desto mindre vesentlig funksjon ved armbåndet ditt. Velger du et sort kontrollarmbånd uten trykk eller et standard papirarmbånd, vil det være mye enklere for gjester å snike seg inn, simpelthen fordi armbåndet er altfor lett å kopiere.

Derfor må du sikre at designet på armbåndet ditt er unikt og dermed vanskelig å kopiere. Hvis du har forskjellige entré-typer, må du sørge for å lage variasjoner som er enkle å skille fra hverandre – også på en regnværsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.