Derfor bør du sette navnelapper i klærne
FAQ, NAMNLAPPER FOR KLÄDER

Derfor bør du sette navnelapper i klærne

Her er våre beste tips for bruk av navnelapper i klær. Navnelapper fra Ikast Etikett er små klistremerker designet for å festes på klær. Dette betyr at navnelappene selvfølgelig kan vaskes i vaskemaskinen.

Du bestiller navnelapper på Ikast Etikett. Her skriver du hvilken tekst som skal stå på navnelappene dine. Du vil motta navnelappene i postkassen din innen 2–4 virkedager.

Fest navnelappene på klærne

Hvis klærne er helt nye, er det en fordel å vaske dem før du setter i navnelappene. Da får du vasket ut eventuelle kjemikalierester av klærne (og ikke minst bakterier). Dette er bra for den som skal bruke klærne og gjør det lettere å få navnelappen til å feste seg.

Vi anbefaler alltid at du fester navnelappene til en vaskeanvisning eller annen etikett inne i plagget. Hvis du fester navnelappen på plagget, kan den lett falle av fordi plagget gir etter når det brukes.

I videoen nedenfor kan du se hvor enkelt det er å feste navnelappene i klærne.

Ta navnelappen av arket. Unngå så langt det er mulig å berøre limet. Fest nå navnelappen og stryk fingeren over navnelappen mens du trykker lett. Vipps, så er det navn i klærne til deg eller barnet ditt. Etter 24 timer kan du vaske klærne i vaskemaskinen som vanlig. Når vi anbefaler at du venter med å vaske klærne til etter 24 timer, er det fordi limet på navnelappen trenger tid til å herde.

Kan jeg bruke navnelapper i alle typer klær?

JA, i utgangspunktet kan du bruke navnelapper i alle typer klær. Men som vi skriver ovenfor, anbefaler vi alltid at du fester navnelappene til merkelappene i klærne dine.

Ikke alle klær har etiketter. Kanskje vaskeanvisningene i klærne har blitt klippet ut? For eksempel hvis klærne er arvet eller kjøpt brukt. Hjemmelagde klær og strikketøy har heller ikke alltid etiketter du kan feste en navnelapp på. Det samme gjelder sokker og undertøy.

Har du klær som du ofte vasker ved høye temperaturer? Ved kokevask vil navnelappen slites raskere sammenlignet med klær som bare vaskes på 30/40 grader. Hvis det er enkelte typer klær du kokevasker, kan du velge blant noen av våre andre navnemerker. Hvis klærne ikke har etiketter eller du vil kokevaske dem, kan du bruke et strykemerke.

Navnelapper i klær = besparelse på budsjettet

Når du setter navnelapper på klærne dine, er det litt som en forsikring. Hvis barnet ditt glemmer eller forbytter klærne sine, er det enkelt å returnere klærne til deg. Da trenger du ikke å kjøpe nytt. I barnehager og skoler hjelper du de voksne ved å sette navn på klærne til barnet ditt. Når de voksne lett kan lese hvem som eier klærne, legger de dem på barnets “plass” i stedet for å legge dem i glemmeboksen eller hos et annet barn.

Som supplement til navnelappene kan du bruke klistremerker i vinyl til å sette på leker og sko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.