Oppbevaring leker
OPPBEVARING

Oppbevaring leker

Hvis du har barn, vet du hvor mange leker de små kan dra utover på kort tid. Det tar mye plass og blir lett rotete. Men det trenger ikke å være komplisert å få orden på barnas leker. Det viktigste er å lage et system som passer deres familie. Et system der det er enkelt for både barn og voksne å rydde og holde orden. Det gjør det også lettere for besteforeldre eller andre voksne som ønsker å gi en hjelpende hånd. For eldre barn er det også enkelt å finne akkurat det de vil leke med når vennene deres kommer på besøk. Og når leken er over, å pakke lekene bort igjen. Og husk alltid å sette navnelapper på lekene.

Gjør det enkelt å rydde opp med klistremerker

Det er stor forskjell på hva foreldre ønsker å ha stående fremme. Noen vil ha lekene gjemt bort i skap, mens andre foretrekker gjennomsiktige esker.

Husk at det du velger bør gjøre det enkelt for barna å ta ut lekene og rydde dem opp igjen. Hvis du velger like bokser, vil du få et roligere uttrykk der lekene oppbevares. Mange oppbevaringssystemer har esker i forskjellige størrelser.

For å gjøre det enkelt for barna (og deg selv), er det viktig å vite hva du skal legge i hver enkelt eske. Med klistremerker kan du tydelig merke hva esken inneholder.

Nedenfor finner du eksempler på hvordan du kan lage klistremerker. Ta bilder av leketøyet eller velg symboler på nettet.

Sett lekene bort en periode!

Mange barn blir helt oppslukt når de er på besøk hos venner og ser alle de nye lekene vennene deres har. Hvis barnet senere får et lignende leketøy, kan foreldrene bli litt skuffet når interessen for det nye leketøyet raskt forsvinner. Men et enkelt tips er ganske enkelt å bytte ut lekene som barna har tilgjengelig. Hvis interessen for Duplo har forsvunnet, kan du pakke det helt bort og legge det et sted der barna ikke kan se det. Når du så finner det frem igjen, er det som å få et helt nytt leketøy.

Nå blir det også lettere å holde orden på lekene som ligger fremme.   

Hvis de ulike typene leker har sin egen eske med etiketter, er lett å rydde dem bort og finne dem frem igjen. Hvis du ønsker å kunne skrive eller legge til tekst på etikettene selv, kan du bruke våre flaskeetiketter som har en matt overflate. Flaskeetikettene har også et annet lim, slik at de er lettere å fjerne enn våre vanlige vinylklistremerker.

Gi bort det du ikke lenger bruker

Leker som har blitt tatt godt vare på og fortsatt er i god stand, kan enkelt gis videre til din venninnes lille sønn eller barnets yngre kusine. Rengjør leketøyet og kontroller at det fungerer. Sett inn nye batterier hvis leketøyet bruker batterier. Når du pakker inn gaven, kan du bruke flotte klistremerker til innpakning, slik at mottakeren ser at du virkelig har gjort deg flid med gaven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.