KREATIV

Hjemmelagde julegaver

Vil du lage julegavene dine selv i år? Her har vi satt sammen noen ideer som ikke er så vanskelige å komme i gang med.

Strikket eller heklet lue eller votter

Er du flink med strikkepinnene eller heklenålen? Da er en strikket lue eller et par votter alltid en fin gave. Velg garn i en farge og kvalitet som du vet at mottakeren vil like. Det samme gjelder designet. Ha mottakeren i tankene, slik at vedkommende blir glad og får lyst til å bruke den hjemmelagde gaven.

Grytekluter og oppvaskkluter

Et litt enklere prosjekt som ikke krever at du kjenner mottakerens hodeomkrets, er å strikke eller hekle grytekluter eller oppvaskkluter. De fleste jeg kjenner har alltid bruk for en ekstra oppvaskklut. Lag gjerne oppvaskkluter i en eller flere farger som matcher de fargene mottakeren har på kjøkkenet. Hos Ikast Etikett kan du lage dine egne merkelapper som du kan sy eller stryke på de ferdige klutene. Avhengig av budsjett og ambisjonsnivå kan du velge farger, størrelser, skrifttyper og mønstre på dine egne vevde labels.

Fotokalender

kalendersiden.net kan du printe ut sider til en kalender. Her kan du designe hvordan du vil at sidene dine skal se ut. Print gjerne ut sidene på tykt papir. På den øverste delen av kalenderen er det plass til å feste bilder, tegninger osv. i det tomme feltet. Finn for eksempel bilder fra det siste året, der du er sammen med mottakeren.  Hvis du synes det er for mye med 12 sider, kan du velge å ha to måneder på hvert ark.

Personlig gavekurv

En personlig gavekurv med godsaker som er spesielt utvalgt for mottakeren, vil garantert falle i smak. Gavekurven trenger ikke å være en flettet kurv eller en fin trekasse. En vanlig pappeske kan gjøres vakker og innbydende. Du kan for eksempel kle den med gavepapir eller silkepapir, slik at den ikke bare er brun. I tillegg kan du lage dine egne til-og-fra-merker som du kan feste på utsiden av esken. Det er også fint å lage egne etiketter til å sette utenpå tingene du legger i gavekurven. Lag for eksempel klistremerker som angir når de ulike tingene skal brukes, f.eks. godteri til en «hjemmekinokveld» der mottakeren skal se en bestemt film. Her finner du mange design som kan lastes ned, som du kan tilpasse i etterkant. Du kan også lage flaskeetiketter som du kan bruke til å erstatte de eksisterende etikettene på flaskene du har kjøpt. Hvis du gir bort en eske med sjokolade, kan du gjøre alle sjokoladene personlige med festklistremerker.

Ideer til kurven, som selvfølgelig skal passe til mottakerens smak.

  • Kremer
  • Sjampo
  • Godteri
  • Snacks
  • Vin, øl, rusbrus
  • Brus
  • Luksusvann
  • Gin + tonic-kit
Find de fine designs her

Ikke glem den personlige innpakningen

Når du pakker inn hjemmelagde gaver, er det hyggelig med en personlig innpakning. Design gjerne dine egne klistremerker til innpakning. Last opp et bilde, en tegning eller noe annet personlig som du kan bruke på flere gaver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.