KREATIV

Hjemmelaget gave fra barn

Barn kan lage en lang rekke kreative og personlige gaver til sine foreldre og besteforeldre, avhengig av alder, ferdigheter og interesser. Vi har samlet 10 ideer som du kan la deg inspirere av – og kanskje dukker det opp helt nye ideer når dere leser de ulike forslagene.

 1. Tegninger og malerier: Mange barn elsker å tegne og male. La barnet lage et lite kunstverk og hjelp barnet med å lage et passepartout eller ramme til det lille kunstverket, slik at mottakeren får en ferdig gave og ikke bare et ark.
 2. Fotobok eller scrapbook: Barnet kan samle en scrapbook eller fotobok med minner fra tidligere opplevelser sammen med foreldrene og besteforeldrene. Hjelp barnet ditt med å ta vare på billetter, tørke blomster og printe ut bilder fra spesielle begivenheter, som barnet kan sette sammen til en liten scrapbook eller bare et enkelt ark som han/hun kan gi videre.
 3. Håndlagde smykker: Eldre barn kan lage smykker som armbånd, halskjeder, øredobber eller nøkkelringer ved hjelp av perler eller tråder. Det er mange måter å lage smykker på, fra enkelt til mer avansert, så tenk nøye gjennom hva målet er og hva barnet kan klare før du investerer i masse materialer til smykker.
 4. Den klassiske nøkkelringen: Nøkkelringen er en klassiker, men likevel en klassiker som blir brukt. Det finnes utallige måter å lage nøkkelringer på, så finn en idé som barnet ditt synes er gøy.
 5. Matlaging eller baking: Barn kan hjelpe til med å lage en spesiell matrett eller bake deilige småkaker eller cookies til foreldrene eller besteforeldrene. De ferdige småkakene kan legges i en glasskrukke med en fin flaskeetikett festet på.
 6. Planter eller blomster: Barn kan plante blomster eller urter i en dekorert potte eller lage en liten innendørs hage. Lag fine små etiketter til å sette utenpå urtepottene med navnet på planten – og kanskje også barnets.
 7. Håndlagde dekorasjoner: Barn kan lage sesongbestemte dekorasjoner som julepynt eller påskeegg for å spre glede. Til pynt laget i tekstil er det prikken over i-en å feste på en label, f.eks. en vevd merkelapp med teksten «Made with Love».
 8. Gavekort på hjelp i huset: Barn kan også gi personlige gaver som kuponger for tjenester som «gratis kontorrengjøring», «rengjøring av badet» eller «en dag med hjelp til hagearbeid».
 9. Sjokolade pyntet med en tegning fra barnet. La barnet tegne en fin tegning som kan bli til festklistremerker. Festklistremerkene kan settes på sjokolade, for eksempel After Eight.
 10. Se vårt tidligere blogginnlegg med inspirasjon til handlenett med strykemerker etter barnets tegninger.

Innpakking av gaven

Når gavene skal pakkes inn, bør man også kunne se hvem den glade giveren er. Her er 3 enkle ideer for å gjøre innpakningen mer personlig.

 1. Håndlagde kort: En god ide er å lage vakre kort med personlige hilsninger og dekorasjoner. Dette er en enkel, men hjertevarmende gest.
 2. Lag personlige til-og-fra-merker med barnets tegninger ved å laste opp tegningene på Ikast Etikett.
 3. Klistremerker til innpakning med bilder av barnet.

Kjenner du til de smarte navnelappene fra Ikast Etikett? De er geniale å bruke til å merke barnets klær og ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.