tyvek
FAQ

Hva er Tyvek ®?

Papirarmbånd er det samme som tyvek-armbånd. Men hva er tyvek egentlig? Selv om vi kaller de populære armbåndene våre for papirarmbånd, er de ikke laget av papir, men av det smarte materialet tyvek.

Tyvek-armbåndet er et billig armbånd og velfungerende kontrollarmbånd som det er lett å trykke på. Det er derfor et svært populært armbånd til adgangskontroll. Hos Ikast Etikett, er det nok det armbåndet vi selger flest av på årsbasis. Du kan også få tyvek-armbånd med RFID-chip.

Tyvek er svært vanskelig å rive over, men det er enkelt å klippe eller skjære over.

Tyvek-armbåndet trykkes som standard med sort trykk. Utviklingen av print og trykk har gjort at vi i dag kan trykke digitalt. Det koster litt mer, men forskjellen har blitt mye mindre.

Skal du bruke et armbånd i flere farger, og skal du ha under 1000 stk., kan det likevel være billigere å trykke det på et stoffarmbånd. Spør oss om prisene.

Hva er Tyvek laget av?

Tyvek er et registrert varemerke av det børsnoterte amerikanske firmaet DuPont, som står bak mange innovative produkter som har forbedret mange forskjellige bransjer på verdensplan.

Tyvek er et non-woven (ikke-vevd) materiale som er spunnet sammen av varme og trykk av syntetiske fibre av polypropylen. Det ble «oppdaget» i 1955 av Jim White i DuPonts laboratorium. Hvert tyvek-fiber er cirka 8 ganger sterkere enn et menneskehår.

Tyvek har noen gode egenskaper, og brukes blant annet til isolering av hus og undertak, i legemiddelindustrien som innpakning, kuverter, juletremerker (prøv å legg merke til merket de ofte har i toppen – rundt om stammen), sprøytedrakter m.m.

Fakta:

  • Tyvek er et svært lett materiale og som veier svært lite.
  • Tyvek er klasse 1 flammehemmende, som er en av de beste klassifiseringen for at ild ikke sprer seg.
  • Tyvek er kjemisk resistent og kan derfor brukes til sprøytedrakter, f.eks. heldrakt.
    dimonsinielt stabilt (like sterk i alle ledd), PH-nøytral og svært slitesterkt.
  • Tyvek er hverken papir eller stoff.
  • Tyvek er 100 % gjenbrukbart.
  • Vanndamp kan passere gjennom Tyvek, men ikke flytende vann. Det gjør materialet pustende samtidig som det er vannresistent. Derfor er det fortsatt behagelig å ha på i flere dager på en festival uten at huden under blir klam og våt – og i motsetning til papir, blir ikke armbåndet oppløst etter en regnbyge eller omgang håndvask.

Bærekraft:

Selv om man både kan skrive og printe på Tyvek, kan det ikke resirkuleres med papir. Det er plast, og skal deponeres med plast slik at det kan gjenbrukes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.