BÆREKRAFTIG, EVENTS, KONTROLLARMBÅND

Kork: Det bærekraftige valget

Hos Ikast Etikett finner du både korkarmbånd med tekst og logo og nøkkelsnor i kork, som en del av vårt bærekraftige sortiment – og det er det en god grunn til. Kork er nemlig et særdeles bærekraftig valg. Men kanskje du tenker, «kork, hva er det?» og «hvorfor har det bærekraftige egenskaper?» Det kan du lese mer om nedenfor:

Kork kommer fra korkeiken, som er et tre. I Norge kjenner vi vanligvis kork fra oppslagstavler eller gryteunderlag. Korkeiken vokser i Middelhavsområdet, og særlig i Portugal. Kork har lenge vært mindre velsett, men korkens bærekraftige egenskaper har, sammen med nye produksjonsmuligheter, igjen gjort kork til et attraktivt materiale.

Hvilke bærekraftige egenskaper har kork?

Kork er genialt sett med bærekraftige øyne. Korkeiken opptar nemlig mer Co2 enn det avgir – også når man regner med transport og produksjon av korkproduktene. Samtidig bidrar kork i svært høy grad til biomangfoldet i de store områdene hvor korken vokser. Faktisk er korkskogene et av 35 biomangfoldige hotspots, likesom Amazonas, den afrikanske savannen og Borneo.

Hvordan fremstilles kork?

Korken blir høstet fra korkeik og lagt til tørk, for deretter å bli brukt til et utall forskjellige produkter. En korkeik skal være 25 år før man kan høste korkbarken for første gang. Det er kun barken fra treet som skal brukes, og derfor skreller bøndene korken av treet. Når barken høstes, er den tørr og lett å skille fra stammen. Etter 9 år kan man igjen høste bark fra det samme treet. Den skånsomme høstingen bidrar derfor også til treets bærekraftige egenskaper. Korktrær kan bli opptil 200 år gamle, og det er derfor mulig å høste fra det samme treet 15–18 ganger i treets levetid.

Hva bruker man kork til?

Kork er et fascinerende materiale fordi det kan brukes til mange forskjellige ting. I Norge kjenner mange korkproppene fra vinflasker, brune oppslagstavler og gryteunderlag, men kork kan brukes til mye mer enn det – og interessen for kork har vært stigende de siste årene. Den verdensberømte kirken Sagrada Familia i Barcelona gulv av kork. Gaudi valgte i sin tid kork blant annet fordi det medvirker til å skape en god akustikk. Også i moderne bygg vinner kork i innpass i høyere og høyere grad. Nye produksjonsmuligheter har gjort det mulig å få kork til å ligne tre som f.eks. eik og valnøtt, slik at korken igjen kan bli et attraktivt materiale i nye bygg som f.eks. gulvbelegg. Også hos NASA har man fått opp øynene for kork, som blir brukt som beskyttelse mot ild og is.

Bærekraftige nøkkelbånd og armbånd fremstilt av kork

Hos Ikast Etikett er vi glade for å kunne tilby flotte nøkkelsnor i kork og korkarmbånd som en del av vårt bærekraftige produktutvalg. Korkproduktene er skikkelig flotte, og skiller seg ut fra mengden av armbånd og nøkkelbånd. Samtidig er de ekstremt holdbare, og et korknøkkelbånd blir kun flottere av å bli brukt. Du kan selvfølgelig også trygt velge et korkarmbånd som kontrollarmbånd. De er svært slitesterke, og du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.