EVENTS, KONTROLLARMBÅND

Hvordan få av festivalbånd?

Det er ikke vanskelig å ta av seg et festivalbånd når festivalen er over. Noen arrangører vil gjerne sikre at festivalbåndene blir sendt til gjenvinning. Andre vil gjerne unngå juksing med armbåndene og fjerner dem før gjestene forlater festivalen. For den enkelte gjest kan det være viktig å fjerne festivalbåndet uten å skade armbåndet, slik at armbåndet kan beholdes som et betydningsfullt minne.

For de fleste vil den enkleste måten å fjerne festivalbåndet på være å klippe det over med en saks. Dette gjelder en meget stor del av alle de festivalbåndene vi selger hos Ikast Etikett. Hvis du ønsker å ta vare på festivalbåndet, vil det være smart å klippe armbåndet så nærme lukkingen som mulig. På denne måten vil du kunne se det meste av festivalbåndets layout. Når du har klippet armbåndet av, vil du som oftest kunne trekke lukningen helt av armbåndet.


Hvordan få av festival bånd av papir eller tyvek?

Den enkleste måten å fjerne et tyvekarmbånd/papirarmbånd fra håndleddet er åpenbart å klippe det av med en saks. Dersom du ikke har saks tilgjengelig, kan du løsne armbåndet der det er klistret fast.


Gjenvinning og oppsirkulering av festivalbånd

Noen steder ønsker man å samle inn festivalbåndene etter bruk med tanke på gjenvinning og oppsirkulering av armbåndene. Ved utgangen står et team med ansatte klare til å klippe armbåndet og skille lukking og armbånd. Hos Ikast Etikett tilbyr vi som en del av vårt resirkulerings-program å hjelpe våre kunder med å avhende brukte armbånd. Dere kan også la gjestene ta av de brukte festivalbåndene selv ved å gjøre saks tilgjengelig ved utgangen, for eksempel på et museum. Husk å feste saksen så den ikke forsvinner. Sørg for at det er enkelt for gjestene å kaste armbånd og lukking separat slik at materialene kan gjenbrukes.


Skoprodusenten WODEN og Smukfest (en dansk festival) har tidligere brukt overflødige festivalbånd i en av sine skokolleksjoner, som en måte å tenke gjenbruk på.
En måte å oppbevare sine gamle festivalbånd på er å ramme dem inn. Andre fester det brukte festivalbåndet i en nøkkelring. Har du mange festivalbånd, kan du sy dem sammen på en hatt, eller sy dem til en liten taske. Det er kun fantasien som setter grensene.


Avtakbart festivalbånd

På fremtidsmuseet Futurium i Tyskland er man begeistret over uttrykket et festivalbånd har. Samtidig har museet en ambisjon om å velge bærekraft der det lar seg gjøre. Hos Futurium ønsket de derfor ikke en løsning med armbånd som de måtte kaste etter kun et enkelt bruk. For å imøtekomme Futuriums ønsker fikk museet et festivalbånd med en treperle, som lukker armbåndet mens gjesten har det på seg. Når besøket er over, kan gjesten selv trekke i perlen for å løsne armbåndet. Armbåndet er sydd ved å bøye endene opp slik at perlen ikke faller av.
Ulempen med denne løsningen er selvsagt at armbåndet er enkelt å ta av og overlevere til andre. Dette er ikke et problem for Futurium, men en arrangør av en stor musikkfestival ville trolig ikke valgt denne løsningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.