FAQ, NAMNLAPPER FOR KLÄDER

Hvordan fjerne merkelapper?

Det behøver ikke være vanskelig å fjerne merkelapper. I denne guiden hjelper vi deg å fjerne merkelapper enkelt. Før du begynner å fjerne merkelapper, kan det være lurt å være oppmerksom på materialet du skal fjerne merkelappen fra. Det er heller ikke likegyldig hvilken type merkelapp du vil fjerne.

Hvordan fjerne merkelapper på klær?

Merkelapper er ofte sydd fast på plagget. Derfor handler det om å løsne sømmen og fjerne trådene som fester merkelappen til plagget. Stingene som merkelappen er sydd fast med på plagget kan noen ganger være veldig små. Det kan derfor være smart å bruke en oppspretter. Du fører oppspretterens lange spisse ende under tråden og skyver til kniven på oppspretteren skjærer over tråden. Noen ganger holder det å bare skjære over noen få tråder og trekke hele tråden ut. Andre ganger vil det være nødvendig å skjære over mange tråder, for ikke å skade stoffet der hvor du skal fjerne en merkelapp. Hvis du ikke har en oppspretter, kan du også benytte en skarp saks og klippe over trådene forsiktig. Du kan eventuelt også se om du kan bryte trådene mellom merkelapp og stoffet.

Vær klar over at svært fine stoffer, som silke, kan etterlate små synlige hull i stoffet ved fjerning av en merkelapp.

Hvordan fjerne navnelapper?

Skal du fjerne navnelapper fra klær, kreves verken verktøy eller andre redskaper. En navnelapp er klistret fast til plagget og kan i de aller fleste tilfeller fjernes med fingrene eller løsnes med en negl.

Navnelapper som sitter fast på matbokser, drikkeflasker eller leker kan fjernes på samme måte som ved klær. Er det snakk om navnelapp på glass, kan du bruke en glasskrape.

Hvordan fjerne merkelapper fra glass?

Når du skal fjerne en merkelapp fra glass, vil det beste være å prøve å løsne merkelappen med fingrene før du prøver noe annet. Merkelappene vi selger hos Ikast Etikett er av en sterk vinylkvalitet, og smuldrer ikke på samme måte som merkelappene du kjenner fra for eksempel syltetøyglass. Det vil derfor som oftest være mulig å trekke merkelappen av glasset i et helt stykke. Hos Ikast Etikett har vi en type klistermerker kalt flaskeetiketter. Flaskeetiketter er i en kvalitet hvor limet ikke er fullt så sterkt som våre vinylklistremerker. Merkelappen har heller ikke den samme kraftige vinyloverflaten, men en matt papirlignende overflate. Den ta seg veldig bra ut som merkelapp på vinflasker, ginflasker, ølflasker eller andre flasker du ønsker å gi et pent utseende. Hvis du på forhånd vet at du må kunne fjerne merkelappen igjen, vil vi alltid anbefale at du kjøper flaskemerkelapper.

Skal du fjerne merkelapper med sterkt lim, kan du bruke en glasskrape for å fjerne klistremerket. Du kan også prøve å løsne merkelappen med en hårføner skulle merkelappen sitte godt fast. Legger du et glass med rester av lim fra en merkelapp i oppvaskmaskinen, uten at merkelappen er helt fjernet, risikerer du at varmen i oppvaskmaskinen «brenner» merkelappen enda mer fast. Det beste er derfor å prøve å fjerne limet helt før du vasker glasset i oppvaskmaskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.