FAQ, KLISTREMERKER

Hvordan fjerne etiketter?

Vi får ofte spørsmål om hvordan man fjerner etiketter. I dette blogginnlegget får du tips til å fjerne etiketter fra glass og flasker.

Hvordan fjerne etiketter fra glass?

Når du vil fjerne etiketter fra glass, du kan forsøke å løsne etiketten med en negl, og deretter trekke etiketten av glasset eller flasken. Skulle ikke dette fungere, kan du benytte en glasskrape.

Før du bestiller etiketter til å sette på glass, bør du vurdere hvilken type etikett du skal velge. Våre flaskeetiketter har en matt overflate og en annen limtype enn våre vinylklistremerker. Velger du flaskeetikettene, får du etiketter som er enkle å fjerne igjen når flasken eller glasset er tomt.

Hvordan få bort etiketter fra glass?

Ofte sitter etiketter på nye glass under bunnen med en strekkode eller pris fra butikken. Det kan være ganske irriterende som forbruker å ha kjøpt helt nye glass, og så måtte streve med å fjerne restene av en stygg etikett. Fjern alltid etikettene før du setter glassene i oppvaskmaskinen. Rester av etiketter etterlater papir og lo i maskinen, noe som kan sette seg på andre ting – og dette vil man gjerne unngå. Se om du kan fjerne strekkoden med fingrene. Alternativt kan du legge glasset i bløt over natten og så fjerne restene.

Mange øl- og vinglass har ofte et lite klistremerke med designerens navn. Hvis du lar de små etikettene bli værende på glassene, risikerer du at limet fra klistremerkene med tiden herdes og avgir stygge merker på glassene. Fjern derfor de små etikettene umiddelbart for å unngå stygge merker på de flotte nye glassene.

Hvordan få av etiketter på vinflasker?

Dersom du ønsker å fjerne etiketter fra vinflasker, ølflasker eller syltetøyglass, for å kunne bruke glass og flasker til annet innhold, er det bare å fjerne etikettene. Det beste er å legge flaskene i bløt over natten. Eventuelt kan du tilsette natron for å hjelpe prosessen på vei. Når flasken har ligget i bløt natten over, vil du enten kunne trekke av etiketten eller gni av de siste restene, for eksempel med en grytesvamp. Hvis noen av restene er vanskelige å få av, kan du bruke en glasskrape for å fjerne limet. Når du har fjernet den opprinnelige etiketten, blir det enkelt å feste dine egne flaskeetiketter på glasset eller flasken.

Hvordan fjerne etiketter fra flasker?

Har du andre flasker enn glassflasker som du ønsker å fjerne etiketter på, må du være oppmerksom på materialet og hvordan det skal behandles. Plast kan enkelt ripes opp hvis du gnir på det eller bruker en glasskrape. Dersom det er limrester på en plastflaske, kan du fjerne dem ved å bruke husholdningseddik.

Det finnes mange husholdningstips med forskjellige løsninger for å fjerne etiketter. Noen husholdningstips involverer kjemikalier (rensebensin, parafin, osv.). Dette gjelder særlig om etikettene er limt på med ikke-vannløselig lim. Det finnes til og med et produkt som heter «Etikettfjerner», men dette er ikke noe vi selv har testet.

Hvordan få bort etiketter fra Ikast Etikett?

Etikettene og klistremerkene du kjøper hos Ikast Etikett er ofte av en svært sterk vinylkvalitet, og selve klistremerket vil derfor ikke bli løst opp ved å ligge bløtt i vann over natten. Faktisk vil de fleste klistremerkene fra Ikast Etikett enkelt tåle daglige runder i oppvaskmaskinen. Etikettene er dessuten motstandsdyktige mot olje. Dersom du ønsker å fjerne et klistremerke fra Ikast Etikett, må du derfor prøve å løsne klistremerket fra overflaten. Deretter kan du fjerne eventuelle limrester. Limrester forekommer spesielt hvis klistremerket har vært festet over lengre tid. Har du satt på et klistremerke feil, vil du ofte kunne fjerne det umiddelbart og sette det på riktig måte uten problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.