navnelapper i vaskemaskinen
FAQ, KLISTREMERKER

Navnelapper i vaskemaskinen

Et av spørsmålene vi oftest får fra kundene våre er: Hvordan vasker man klær med navnelapper? Heldigvis er svaret: Akkurat som du pleier. Klær med navnelapper kan enkelt vaskes i vaskemaskinen. Men det er viktig at du fester navnelappene på riktig måte på klærne før du vasker dem.

  • Fest alltid navnelappen på en merkelapp, for eksempel “merket i nakken” eller en vaskeanvisning.
  • Trykk navnelappen godt fast.
  • Vent minst 24 timer før du vasker plagget etter at du har satt på navnelappen.
  • Vask helt nye klær før du setter på navnelappen.
Navnelapper i vaskemaskinen

Hvorfor kan man ikke sette navnelappen direkte på klærne?

Noen ganger snakker vi med kunder som ønsker å kunne feste navnelappene rett på tekstilet i plagget. De vil at navnelappen skal sitte synlig i nakken eller buksekanten, slik at man slipper å lete etter den i for eksempel vaskeanvisningen. Grunnen til at vi ikke anbefaler å feste navnelappene på stoffet, er at klær ofte er elastiske. Når barnet drar en genser over hodet, vil tekstilet gi etter og navnelappen faller raskere av. Rett og slett fordi materialet den sitter på beveger seg. Hvis du vil ha navnet mer synlig, kan du bruke strykemerker.

Kokevask med navnelapper

Har du klær som du ofte kokevasker, vil navnelappene slites raskere. I undertøy og sokker som blir kokevasket (eller ikke har en etikett du kan feste navnelappen på), anbefaler vi at du bruker våre strykemerker. Strykemerkene er ekstremt holdbare, og hvis du har strøket dem riktig på klærne, er de nesten umulige å ta av igjen. Når du setter strykemerker i sokker, er det lurt å sette strykemerket på “høykant”, slik at merket “følger ribbestrikken”. Da reduserer du strekking av strykemerket, som er vanskelig å unngå i sokker.

strygemærker i strømper

Navnelapper i sko

Navnelappene fra Ikast Etikett er geniale å bruke i klær, fordi de er veldig myke. Navnelappene klør eller stikker ikke når de sitter i barnas klær. Ulempen med et ulaminert merke er at trykk og tekst kan slites av over tid. Det gjelder for eksempel i sko eller støvler som blir våte og svette. Hvis navnelappen er festet inne i skoen, vil friksjon med føtter og sokker også raskt kunne slite på tekst og trykk. Derfor vil vi anbefale å supplere navnelappene med våre klistremerker med vinyllaminering. Vinyllaminering gir klistremerkene en fantastisk holdbarhet. Klistremerkene med vinyllaminering tåler å vaskes i oppvaskmaskin, men ikke vaskemaskin.

Navn på matboksen

Mange av våre kunder bruker også navnelapper på matbokser og drikkeflasker. Derfor må navnelappene også tåle de mange turene i oppvaskmaskinen. Vi har testet navnelappene våre på barnas matbokser og rekorden blant kolleger er samme navnelapp på en matboks i 5 år.

Selv om navnelappene holder seg svært godt på matbokser og drikkeflasker, kan man ikke unngå at merket falmer over tid. Hvis du vil unngå dette, kan du velge laminerte klistremerker til matbokser og drikkeflasker. Dette er de samme klistremerkene som du også kan bruke i sko.

Du er alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice hvis du er i tvil om hva som passer dine behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.