opbevaring gang
OPPBEVARING

Oppbevaring gang

Trenger du nye ideer til oppbevaring i gangen? Vi har samlet en rekke tips som du kan bruke med en gang!

Sett etiketter på skuffene

De tingene du oppbevarer i gangen må ha en fast plass. Gi for eksempel hvert familiemedlem sin egen skuff med plass til luer, votter og skjerf. Eller kanskje det er mer fornuftig å ha en skuff til skjerf, en skuff til votter og en skuff til luer? Uansett hva du velger, er det viktig å tydelig merke hva innholdet er. Med etiketter utenpå hver enkelt skuff/boks, er det lett å se hva som skal være i skuffen. Hvis du har barn som ikke kan lese, kan du eventuelt bruke ikoner på etikettene.

Bruk navnelappene til annet enn klær

Med labels i barnas klær, blir det enda enklere for hele familien å rydde opp i gangen. Sett navn i votter, luer, regntøy, sykkelhjelmer og fottøy. Du kan med fordel bruke navnelapper som bare er å lime inn i klærne. Alternativt kan du bruke strykemerker. Du kan også bruke navnelappene du allerede har liggende til å sette på skuffer, knagger og bokser, for å vise hvem en bestemt boks eller skuff tilhører.

Lag systemer som er enkle å forstå

Det er fort gjort at nøkler, lommebøker, sykkellykter, vekslepenger og handleposer flyter rundt. Bruk et tomt syltetøyglass til vekslepenger ,og lag en flaskeetikett til å sette utenpå glasset . Skriv for eksempel «vekslepenger blir til mye penger», eller det som passer i din familie. Kanskje vekslepengene kan spares til en utflukt?

Finn noen fine bokser som du kan ha stående på en hylle med plass til løse gjenstander, men husk også å sette etiketter på, slik at alle vet hva som skal være i boksen.

Hvis du er flink med symaskinen, kan du sy små kurver i tungt stoff til oppbevaring av ting. Fordelen med en kurv i stoff er at den ikke går i stykker selv om den faller i gulvet. Plastbokser kan lett få slått av et hjørne eller få en sprekk. Spesielt hvis det er et hardt flisegulv de lander på i gangen. Når du syr boksene, kan du sette på merkelapper.

Hva skal oppbevares i gangen?

Hvis du har en stor gang med plass til mye oppbevaring, er det også et fornuftig sted å oppbevare andre ting som hele familien skal ha tilgang til.

Skal det være plass til skolesekker og treningsbager, så ha gjerne knagger å henge dem på eller plass på en hylle, slik at de ikke blir liggende på gulvet.

Du kan også lagre gavepapir på baksiden av en skapdør. Sørg for å oppbevare tape, gavebånd og klistremerker til innpakning sammen med gavepapiret. Du kan også lage dine egne til-og-fra-merker. Det er alltid hyggelig å få gaver, men enda mer hvis man ser at det er gjort litt ut av innpakningen.

Er gangen det første stedet gjestene dine kommer inn? Så tenk gjerne over hvordan du kan gjøre gangen koselig og innbydende. Til spesielle begivenheter kan du enkelt oppgradere sjokoladeesker med festklistremerker, som ligger i gangen i en bolle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.