Oppbevaring barnerom
OPPBEVARING

Oppbevaring barnerom

Et godt organisert barnerom kan hjelpe både foreldre og barn med å holde orden. Her er litt inspirasjon til oppbevaring på barnerommet.

Oppbevaring av klær på barnerommet

  • Sørg for at du har nok plass i skuffer og skap. Det blir lett uoversiktlig hvis skuffene er fulle, og det inviterer barnet til å tømme skuffen for å finne det de leter etter. Fjern heller noen av klærne hvis det er for mye.
  • Ha f.eks. små bokser til sokker, underbukser, undertrøyer, strømpebukser osv. Del en stor skuff i mindre rom i stedet for å ha alt blandet i en stor skuff. Husk strykemerker til undertøy og sokker.
  • Hvis du trenger navn, størrelser eller vaskeanvisninger i noen av klærne, finner du et stort utvalg av labels hos Ikast Etikett.
  • Sett etiketter på boksene med ikoner som illustrerer innholdet. Når det er tydelig hva som skal være i hver boks, er det mye lettere å rydde opp.

Oppbevaring av leker på barnerommet

Oppbevar barnets leker i bokser eller skuffer som både er lette å finne frem og sette tilbake på plass når leken er over. Hvis barnet ditt ikke kan lese, kan du lage klistremerker med bilder av lekene deres til å sette utenpå eskene. Hos Ikast Etikett er det enkelt å laste opp et bilde, og etter noen dager har du klistremerkene i postkassen din.

Oppbevaring av bøker på barnerommet

Hjemme hos oss er det barnebøker som leses mest. Hver kveld blir 4–5 bøker funnet frem før sengetid, før det blir bestemt hvilke som skal leses i dag. Den klassiske løsningen med en bokhylle fungerer derfor ikke. Det blir fort rotete og uoversiktlig hvis barnas bøker skulle stå i bokhyllen sammen med de voksnes bøker. Men det fungerer til gjengjeld svært godt å ha bøkene i bokkasser. Her er det enkelt å bla gjennom bøkene. Bøkene blir også ofte med på reiser. Derfor har vi navnelapper i bøkene. Da er det alltid lett å se hvilke bøker vi skal ha med hjem igjen.

Tusjer, fargestifter, blyanter, sakser, perler og lim

Har du et barn som elsker å tegne og male, lage perler og i det hele tatt være kreativ? Et kreativt prosjekt kan lett komme ut av kontroll og bli rotete. Derfor er vårt beste råd: Hjelp barnet ditt med å rydde opp underveis. Store glasskrukker med merkelapper til tusjer, fargestifter, pensler osv., gjør det enkelt å sette verktøyet tilbake etter bruk. Når det blir ryddet opp fortløpende, er det også morsommere å finne frem til kreative prosjekter neste gang. Du kan sette flaskeetiketter utenpå glassene, slik at du aldri er i tvil om hva du skal ha i hver beholder.

Barnets kunstverk og samleobjekter

Noen barn kommer daglig hjem med kunstverk i form av tegninger, leirefigurer eller utskårne trefigurer. Andre samler på steiner, kongler eller blåskjell. Hvis du har et barn med samlertendenser, kan du lage en hylle på barnerommet og stille ut tingene der. Bli enig med barnet om at når hyllen er full, må den sorteres før det er plass til noe nytt.

Hvis barnet ditt vil gi kreasjonene sine til besteforeldre og venner, kan du lage dine egne til-og-fra-merker. Da har du alltid et fint klistremerke til innpakning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.