tips til oppbevaring
OPPBEVARING

Tips til oppbevaring

Det finnes en mengde esker, bokser, kommoder, skap og smarte oppbevaringssystemer. Alt er ting som kan hjelpe deg med å oppbevare sakene dine og holde orden. Men hvis du legger tingene tilfeldig i esker og bokser, blir det etter hvert uoversiktlig å holde orden. Med tipsene våre får du det beste ut av oppbevaringsplassen. For å få mest mulig ut av oppbevaringsplassen din, er det viktig at du lager et system og vet hva som er i boksene.

Del skuffer og skap inn i «mindre rom»

Det er ofte fornuftig å dele store skuffer, hyller og skap i mindre seksjoner. En stor overflate eller skuff kan raskt bli rotete og uoversiktlig. Ved å dele hyllen eller skuffen i mindre rom, er det lettere å få oversikt. Bruk bokser eller skuffer for å lage «mindre rom». Skaphyller er et sted hvor det kan være vanskelig å utnytte plassen riktig. Med esker eller kurver som du enkelt kan trekke ut, utnytter du plassen bedre i høyden.

Sett på etiketter

Når du har lagt ting i esker, glass, bokser osv., er det viktig at du setter etiketter på boksene. Det hjelper både deg selv og andre til å holde oppbevaringsplassen ryddig. Du kan designe etiketter og flaskeetiketter hos Ikast Etikett. Her bestemmer du selv størrelse og form. Dette gjør det svært fleksibelt, slik at klistremerkene passer perfekt til hjemmet ditt. Du kan også enkelt sette etiketter på skap og hyller og for eksempel skrive t-skjorter, sokker, bukser osv.

Du kan også med fordel sette navnelapper på familiens klær. Det gjør det mye enklere å legge klærne på plass. Selv er jeg en veldig stor fan av strykemerker i sokkene. Det gjør det SÅ enkelt å «pare» barnas sokker, og jeg er aldri i tvil om hvor jeg skal legge sokkene på plass.

Er det noe du ikke lenger bruker?

Selv om du har et godt system for oppbevaring, husk å sortere tingene dine fortløpende. Et tips for sortering i klesskapet er å henge alle klærne med kleshengerne den andre veien enn det du pleier. Klærne du deretter tar på deg og vasker henger du bare på plass som vanlig. Etter en måned kan du se hvilke ting som fortsatt henger bakovervendt og vurdere om det er fordi du ikke lenger bruker disse klærne.

Legg bort ting som ikke er i bruk akkurat nå

Noen av tingene vi har i hjemmene våre tilhører en viss årstid. Spesielt endel klær og fottøy passer best til en bestemt tid på året. Bobledresser, sandaler, støvler og shorts tar raskt opp mye plass i garderoben eller gangen.

Det kan derfor være lurt å pakke bort de tingene dere ikke bruker i familien akkurat nå. Pass på at det du legger bort er vasket og i god stand. Det er viktig at du sørger for å merke tydelig hva som er i boksene, slik at du ikke trenger å gå gjennom mange bokser for å finne den rette. Bruk runde klistremerker til å sette utenpå oppbevaringsboksene dine.

Billede fra Pinterest;
https://www.pinterest.dk/pin/24136547996275700/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.