Sko oppbevaring
OPPBEVARING

Sko oppbevaring

Mannen min synes jeg har for mange sko. Han sa det i talen i bryllupet vårt. Jeg vet imidlertid at jeg ikke er den eneste som har mange sko (må ikke forveksles med for mange). Men når du er typen som er glad i sko, støvletter, sandaler, stiletter og pumps, gir det også anledning til å holde orden i skoene. I dette blogginnlegget får du inspirasjon til å organisere skoene dine. Uansett om du er mann eller kvinne.

Hvordan det er fornuftig å organisere skoene dine, avhenger selvfølgelig av hjemmet ditt. Hvis du har en stor walk-in-garderobe med god plass til å ha skoene dine stående fremme, gir det deg selvfølgelig andre muligheter for å organisere skoene fremfor hvis du bor i en to-roms leilighet med ektefelle og tre barn.

Hvordan du bruker skoene dine, vet du best selv. Når du skal begynne å organisere skoene dine, finn frem alle skoene og legg dem ut på gulvet slik at du kan se hva du har.

Billede fra Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/669629038363848446/

Del skoene i kategorier

Del skoene i kategorier for å få en bedre oversikt over samlingen din. Prøv for eksempel å dele dem inn i disse kategoriene:

  • Overgangssko
  • Sommersko og sandaler
  • Vintersko og -støvletter
  • Selskapssko

Det kan også være fornuftig å dele inn skoene dine etter funksjon:

  • Arbeidssko
  • Hverdagssko
  • Selskapssko
  • Fritidssko
  • Løpesko, dansesko, fjellstøvler osv.

Det er ikke så viktig hvordan du kategoriserer skoene dine, så lenge det gir mening for deg.

Sett bort skoene når de ikke er i sesong

Hvis du har mange sko, er det mest sannsynlig noen sko du ikke bruker hele året. Spesielt sandaler og støvletter er ofte «sesongsko», som er i bruk enten vinter eller sommer.

Skoene som ikke er i sesong må du oppbevare slik at de er enkle å finne når sesongen skifter. Det er en god idé å oppbevare skoene i en eske eller boks. Hvis de står på en hylle uten å bli brukt i lang tid, blir de lett støvete. Utenpå boksen kan du sette etiketter som tydelig viser innholdet. Ta for eksempel bilder av skoene dine og lag dine egne klistremerker.

Kast, selg eller gi videre

Når du har delt skoene dine inn i kategorier, kan du vurdere om det er noen sko du ikke bruker, og som du kan gi videre. Kanskje de ikke passer eller aldri har vært helt riktige. Det kan også hende at du oppdager at du har tre par støvler som er nesten like, og at du kun bruker to av parene. Fjern dem du ikke lenger vil ha. Selg, kast eller gi videre – avhengig av skoenes tilstand og verdi. Hvis du har sko som trenger en tur til skomakeren, så finn dem frem og lever dem sammen. Gode sko kan få mange gode år hvis de blir behandlet godt.

Billede fra Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/829788300113401562/

Sett navnet ditt i skoene dine

Du kan fint bruke navnelappene våre i familiens sko. Det er spesielt fornuftig i skiftesko, for eksempel treningssko som lett kan glemmes igjen på treningssenteret. Du kan også bruke våre vinylklistremerker som er mer slitesterke.

Billede fra Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/488922103269239123/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.