KREATIV

Søte hjemmelagde gaver

Hvis du ønsker å glede familie og venner med julegaver av det søte slaget, bør du lese videre her. Vi har samlet en håndfull gode ideer til godteri og andre søtsaker du kan lage selv og gi i julegave.

Drops og kjærlighet på pinne

Hvis du vil lage godteri som julegave, er hjemmelagede drops eller kjærlighet på pinne en god ide. Hvis dropsene lages på riktig måte, kan de holde seg gode i lang tid. Det morsomme med å lage hjemmelagede drops, er å eksperimentere med smaker og farger. Hvis du er veldig god, kan du også gjerne eksperimentere med formen – og prøve å lage flerfargede drops.

Når du har laget en porsjon dropsmasse, kan du dele den i mindre porsjoner og lage flere smaker av samme masse, men du bør huske at dropsmassen blir mer og mer stiv og umedgjørlig jo lenger tid som går. Derfor må du jobbe raskt og effektivt. Smaker og farger bør ikke tilsettes for sent.

Legg de ferdige dropsene i en lufttett beholder slik at de holder seg best mulig uten å bli klissete.

Hvis du lager kjærlighet på pinne, kan du pakke dem inn i cellofan beregnet til mat og knytte et pent bånd rundt pinnen for å «lukke». Utenpå emballasjen kan du sette et søtt til-og-fra-klistremerke som du har designet selv.

Fylt sjokolade

Fylt sjokolade som er laget i forskjellige former er også en flott gave du kan gi til din nærmeste familie og venner. Finn gjerne på et litt annerledes fyll, men det må selvfølgelig smake godt. Du kan lage karamell, baileys-fyll, knuste pistasjnøtter, marsipan med likør og mye mer. Når du lager fylt sjokolade, er det viktigste å ha kontroll over tempereringen av sjokoladen. Sjokoladen skal ligge på 31-33 grader, men les gjerne mer om sjokoladetemperering før du setter i gang. Pakk de fylte sjokoladene pent inn i en pose til matvarer og bind et fint bånd rundt posen. Prikken over i-en er et festklistremerke som du har designet selv.

Småkaker

Man kan nesten ikke si jul uten å si småkaker. Tørk støv av dine egne favorittoppskrifter og bak de beste julekakene du vet om til omgangskretsen din.

På bildet over har småkakene fått hull før steking, slik at de kan brukes som pynt på julegaver. Resten av småkakene kan du pakke pent inn i et glass eller en kakeboks og klistre en fin etikett på utsiden.

Karameller

Karameller er den siste ideen til søte julegaver som vi ønsker å dele denne gangen. Du kjenner sikkert til salt karamell, men hva med chilikarameller? Pakk inn karamellene i matpapir eller bakepapir som du kutter i små biter, slik at du kan pakke karamellene enkeltvis og rulle endene. Legg de innpakkede karamellene i et rent syltetøyglass og sett en flaskeetikett utenpå glasset med en hyggelig hilsen.

Du kan med fordel lage dine egne klistremerker til innpakning med mulighet til å skrive når godteriet er laget og når de må spises.

Kjenner du til utvalget av labels, merkelapper, strykemerker og navnelapper hos Ikast Etikett?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.