KREATIV

Dekorasjon og borddekking til nyttårsaften

Bruk timene frem til nyttårsaften på å pynte og dekke et vakkert og innbydende bord som gjestene vil elske å sitte ved. Velg et tema som passer til festen. Det kan være stilfull eleganse, lek og moro eller noe helt annet som passer til din type fest.

Service:

Skal du ha en fancy treretters meny med fokus på detaljene? Da bør du selvfølgelig også ha en stilig borddekking. Sørg for at gjestene får en ren tallerken til hver rett. Og helst rent bestikk. Hvis hver rett serveres direkte på tallerkenen, er det ikke hensiktsmessig å sette alle tallerkenene på bordet på forhånd. Men kanskje du kan ha en dekketallerken i sølv eller gull? Men hvis menyen består av hjemmelagde burgere og mye drikke, er det kanskje ikke så viktig med en dekketallerken.

Duk og servietter:

Hvis du planlegger en vill fest, kan det være en god idé å velge en duk det ikke er så nøye med. Det er alltid en gjest som har kjøpt noen bordbomber (hvis du ikke har det selv), og de kan sote eller brenne hull i duken, selv om du er forsiktig. Finn i stedet en duk i en bruktbutikk. Hvis du har funnet en billig eller brukt duk som ikke er så pen lenger, kan du strø masse konfetti og glitter på duken. Det ser festlig ut og tar garantert fokuset bort fra en kjedelig duk. Legg bestikket inn i en brettet serviett og lukk servietten med klistremerker til innpakning.  Du kan også sy dine egne nyttårsservietter og pynte dem med labels og merkelapper med tekst som for eksempel NYTTÅR, slik at du kan bruke dem år etter år.

Pynt

Serpentiner, fløyter og hatter er en viktig del av nyttårsfeiringen. Bruk det gøyale tilbehøret til å pynte bordet. Velg pynt som passer til temaet for bordekkingen. Hvis du vil ha litt spøk og moro, så finn de sprøeste hattene du kan.

Personlige drikkeglass

Når festen ikke lenger er en «sitte-pent-ved-bordet›-fest, men begynner å ta av med drinker og dans på bordene, er det lurt å være forberedt og redde de dyre vinglassene. I stedet kan du lage festlige drikkeglass med navn til gjestene. Velg gjerne glass i plast, eller glass som du ikke blir lei deg for hvis går i stykker. På nyttårsaften er det mange som tar med seg drikkevarene ut når klokken slår midnatt. Og det er nok hverken første eller siste gang et glass faller i gulvet.

Sett etiketter eller navnelapper utenpå glassene, slik at gjestene enkelt kan kjenne igjen sitt eget glass i løpet av kvelden. Det blir bare enda mer festlig hvis du lager noen flotte festklistremerker. Lag for eksempel klistremerker på gull- eller sølvfolie. Det gir en veldig fin effekt å trykke bilder eller annen grafikk på denne typen folie.

Vi håper du likte blogginnlegget vårt med inspirasjon til dekorasjon til nyttårsaften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.