KREATIV

Hjelp barnet ditt i gang: gode råd for skolestart

Pakk sekken og pennalet

Kanskje trengs det ny sekk til skolestart. Hvis ikke, kan du gi den gamle en god rengjøring, gi den et nytt navneskilt og sørge for at innholdet i pennalet er i god stand.

Husk å sette navn på:

  • Klær, yttertøy og fottøy. Her er det en god ide å bruke navnelapper. Det er et lite universelt klistremerke fra Ikast Etikett, som passer godt i klær, men som du også kan feste utenpå bøker, leker og matbokser.
  • Fargeblyanter, tusjer og annet innhold i pennalet er ikke billig, så husk å merke det med navn. Du kan gjerne bruke navnelapper.
  • Bøker og hefter.

Husk også navnelapper på sparkesykler, sykler, hjelmer og skiftetøy. Vi anbefaler alltid at du fester navnelappene på merkelapper inni klærne, slik at de ikke faller av når klærne er i bruk. Alternativt kan du bruke strykemerker, som du kan stryke hvor du vil direkte i plagget.

Få leggetidene under kontroll og øv dere på å stå opp om morgenen

Ingenting er bedre enn lange lyse sommerkvelder uten sengetid og morgener uten vekkerklokke. Men på et tidspunkt blir det hverdag igjen, og vekkerklokken må stilles. For at det ikke skal bli for vanskelig for barna å stå opp om morgenen, er det lurt å få døgnrytmen på plass før skolestart. 

Foto af KoolShooters fra Pexels: https://www.pexels.com/da-dk/foto/gul-sodt-argang-tid-6976596/

Hvem skal barnet gå sammen med på skolen

Når barnet ditt begynner på skolen for første gang eller går opp et klassetrinn, er det ofte nye venner. Det finnes sikkert en klasseliste på skolens kommunikasjonsplattform, der du kan se hvem barnet skal gå i klasse med. Det kan gi barnet trygghet å vite hvem han/hun møter når sommerferien er over. Kanskje dere rekker en lekeavtale med en eller flere klassekamerater før ferien er over?

Nye fag?

Kanskje barnet ditt begynner på skolen for aller første gang. Eller har han/hun gått på skolen i flere år? Uansett hvordan situasjonen er, kan det være lurt å snakke med barnet om hvilke nye fag han/hun skal ha og hva faget handler om. Husk å legge til side dine egne erfaringer og meninger. Så selv om du ikke var fan av fysikk og kjemi på barneskolen, legg det bort og la barnet være nysgjerrig på de nye fagene. Sjansen er stor for at mye har skjedd siden du gikk på skolen.

Fotos af Bich Tran: https://www.pexels.com/da-dk/foto/notesbog-skrive-skole-datoer-913116/

Hva skal være i matboksen?

Noen foreldre elsker å smøre matpakker, mens andre kunne klart seg uten. Men nå er det igjen tid for grove brødskiver med salami eller leverpostei. Men for at det ikke skal bli det samme pålegget hver dag, kan du be barna komme med ønsker for matpakkene utover høsten. Lag en liste med ønsker, slik at du har noe å ta utgangspunkt i når hverdagen er i gang og inspirasjonen er borte. Husk navn på matbokser og drikkeflasker. Du kan lage store selvklebende klistremerker med ditt eget motiv og tekst, som også kan vaskes i oppvaskmaskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.