KREATIV

Julegavetips: flotte gaver du kan lage selv

Tidligere var det ganske vanlig å lage egne julegaver – og hvorfor ikke ta opp igjen denne tradisjonen? I en tid hvor nettopp «tid» er mangelvare, finnes det vel ingen større kjærlighetserklæring enn å bruke tid og gode tanker på å lage en personlig gave til venner og familie.

Såpe og kroppsskrubb

Du finner mange forskjellige oppskrifter på skrubb på nettet, for eksempel her hos Bua Dekor, Caroline Berg Eriksen eller Sunkost. Mange av oppskriftene du finner har de samme grunnleggende ingrediensene (mandelolje og sukker), og deretter kan du tilpasse dem selv med forskjellige dufter, for eksempel lavendel, vanilje, ingefær, mynte, sitron eller kaffe. Prøv deg frem og finn en oppskrift du selv synes er god, før du lager skrubb til familie og venner.

Når du har laget en god porsjon skrubb, kan den fylles i glass. Du kan fint bruke gamle syltetøyglass. Glassene må selvfølgelig være rene, både innvendig og utvendig. Hvis det er rester av gamle etiketter, så sørg for å fjerne dem helt. Vask glassene godt med oppvaskmiddel inni. Umiddelbart før du fyller skrubben på glass, bør du skålde både glass og lokk. Unngå å berøre glasset for mye, så har du et godt utgangspunkt for å fylle skrubben på et helt rent glass. Du kan også skylle glassene med alkohol for å desinfisere dem.

Flotte glass med fine etiketter

Som prikken over i-en, må glassene med skrubb selvfølgelig ha en fin etikett. Du kan designe dine egne etiketter på Ikast Etikett. Sett etiketter på lokket og selve glasset. Her har vi laget eksempler på etiketter med en fin blomsterranke og helt enkel tekst som beskriver innholdet.

Håndlagde såper

Håndlaget såpe er dekorativt, og såpen kan lukte akkurat som du vil. En fordel med fast såpe er at du sparer på plastemballasje når du bytter ut den flytende håndsåpen med såpestykker. Det er ikke vanskelig å lage din egen såpe, og det finnes en rekke veiledninger på nettet med oppskrifter på såpe. Det som virkelig gjør såpen morsom å lage og motta, er når du eksperimenterer med å tilsette dufter, farger, korn, glitter eller gjemmer et leketøy i såpen. Du kan også stemple såpen eller støpe den i morsomme former.

Personlig innpakning

På det første bildet fra venstre har vi brettet et stykke revet stripete papir rundt såpen. Til slutt er papiret festet med et fint klistremerke til innpakning.

TIPS: Et stort stykke håndsåpe kan bli litt snuskete over tid. Så pass på at såpestykkene ikke blir for store.

Hvis du syr klær, skjerf eller annet til familie og venner, må du selvfølgelig sette på labels. Du kan bestille dine egne vevde merkelapper hos Ikast Etikett, som du kan sy på klærne. Du kan også pynte klærne med navn eller fine illustrasjoner ved å lage dine egne strykemerker.

På bildene under kan du få inspirasjon til andre hjemmelagde julegaver med egne til-og-fra-merker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.