EVENTS, KREATIV

Lag hjemmelaget julepynt med barn

Å lage julepynt sammen med barna og barnebarna er ikke bare en morsom og kreativ aktivitet, det styrker også båndet mellom voksne og barn.

Gleden ved å skape noe sammen: Å lage julepynt sammen med barn bidrar til en spesiell form for glede og samvær. De små hendene som jobber ivrig med fargerike materialer, skaper en atmosfære av glede og forventning til den kommende julen.

Kreative utfoldelser: Å lage julepynt er en fin måte å la barna utfolde sin kreative side. Uansett alder og barnets evner er det ikke bare morsomt og koselig, men også gunstig for deres kognitive utvikling og motoriske ferdigheter når man klipper, bretter, maler og i det hele tatt tenker kreativt.

Små perleplater med julemotiver

Små perleplater med julemotiver er én måte som barn kan lage julepynt på. Finn noen maler som du kan følge, eller bruk fantasien og lag reinsdyr, nisser, gaver, mus osv av perlene.

Tegn julemotiver til til-og-fra-merker

Når du lager julepynt, kan dere også lage tegninger til deres egne til-og-fra-merker eller klistremerker til innpakning. Tegn noen fine og tydelige tegninger som du kan skanne inn eller fotografere. Beskjær fotografiene og last opp de ferdige tegningene til Ikast Etikett. Skriv «Til» og «Fra» på PC-en eller allerede når dere tegner gavemerkene.

Søte julehjerter som de eldre barna kan sy selv

Disse julehjertene er søte og enkle å lage. Hjertene er laget av restestoff, så det handler ganske enkelt om å bruke det du allerede har liggende.

Fremgangsmåte:

  1. Tegn et hjerte i ønsket størrelse på et stykke papir.
  2. Klipp ut papirmalen og legg den i hjørnet av stoffet. Du kan bestemme selv om baksiden av hjertet skal lages av samme stoff. Kombiner gjerne to mønstre eller kanskje et ensfarget stoff med et mønstrete.
  3. Bruk stoffkritt til å tegne omrisset av hjertet på baksiden av stoffet. Klipp deretter ut hjertene.
  4. Legg stoffbitene vrang mot vrang og sy dem sammen.
  5. Når hjertebitene er nesten sydd sammen, kan du fylle dem med platevatt eller vatt. De kan gjerne være litt fyldige.
  6. Sy deretter hjertet helt sammen.
  7. Hvis du vil ha en label på hjertet, kan du sy den på før du syr de to stoffbitene sammen.
  8. Sy en snor eller et bånd på hjertet slik at det er lett å henge opp.

Nedenfor ser du forskjellige varianter av samme hjerte. Her har vi for eksempel festet noen av våre vevde labels på hjertene. Du kan også sette på strykemerker med søte julemotiver eller juletekster for en litt annerledes julepynt.

Merk den ferdige julepynten med klistremerker og etiketter

Når dere har klippet julepynt, malt på glass osv., kan dere merke julepynten med etiketter eller navnelapper med navn og årstall, slik at dere om mange år husker hvem som laget julepynten. Dere kan også bruke festklistremerker. Hvis du vil sette navn på glass eller flasker, kan vi anbefale flaskeetikettene våre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.