KREATIV

DIY: tips til nytårspynt til nytårsbordet

Hvis du vil pynte nyttårsbordet ditt med hjemmelagde dekorasjoner, så les videre.  

Flott pynt 

Hvem sier at pynt bare skal se pent ut? Det er vinn-vinn når den også er spiselig. Nedenfor har vi satt klistremerker på Merci-sjokolader med teksten “Godt nytt år”. Det kunne selvfølgelig også ha stått “Godt nytt år 2024” eller en annen tekst som passer til nettopp deres nyttårsfeiring. På siden klistremerker til festen har vi gjort det enkelt for deg. Du trenger bare å velge hva slags sjokolade du ønsker å lage etiketter til. Velg blant annet mellom After Eight, Kinder Maxi og små Rittersport. Når du har valgt en mal, kan du designe klistremerkene dine. Velg bakgrunn, skriv tekst og legg til en figur hvis du ønsker. Hvis du har et eget design du ønsker å ha på festklistremerkene dine, kan du laste det opp på nettsiden vår.  

Hjemmelagde nyttårshatter 

Pynt bordet med morsomme nyttårshatter som du lager selv. Kjøp f.eks hatter i en bruktbutikk og lag festlige nyttårshatter ved å lime på glitter, ører, rare briller eller lignende. Lag strykemerker med tekst til å sette utenpå hattene. Du kan for eksempel lage søte miniatyrhatter som en liten kreativ aktivitet før nyttårsaften. Det finnes flere gjør-det-selv-guider på nettet, som viser hvordan du kan lage dine egne smellbonboner. Det er sikkert mye inspirasjon å finne på Pinterest. De fleste matbutikker selger nyttårsservietter. Lag heller dine egne klistremerker til innpakning, som du fester på mer nøytrale servietter.  

Personlige drikkeglass 

Som en del av et pyntet og festlig bord kan du lage festlige drikkeglass med navnet til gjestene på. Velg gjerne glass i plast eller glass, som du ikke blir lei deg for hvis går i stykker. På nyttårsaften er det mange som tar med seg drikkevarene ut når klokken slår midnatt. Og det er nok hverken første eller siste gang et glass faller i gulvet. 

Sett flaskeetiketter utenpå glassene, slik at gjestene enkelt kan kjenne igjen sitt eget glass i løpet av kvelden. Glassene blir mer festlig hvis du lager noen flotte klistremerker. Lag for eksempel klistremerker på gull- eller sølvfolie. Det gir en veldig fin effekt å trykke bilder eller annen grafikk på denne typen folie. 

 
Nyttårsquiz og selskapsleker 

Nyttårsaften kan av og til føles litt lang mens man venter på at klokken skal slå tolv. Da er det lurt å ha noen selskapsleker og aktiviteter å fylle tiden med.  

Lag kort med oppgaver til å legge under gjestenes tallerkener. Dette kan være oppgaver som forteller hva hver enkelt gjest skal gjøre, for eksempel å vaske opp eller finne frem desserten. Det kan også være morsomme oppgaver, som å reise seg og holde en tale, si rare ord, gå på toalettet for å skifte klær osv. Tilpass oppgavene til festen. Selv om julen er over, kan man fortsatt ha pakkelek. Pakk inn gavene pent med festlige til-og-fra-klistremerkersom du klistrer utenpå gavene.  

Hvis du har noen gode ideer til DIY-pynt til nyttårsbordet, del dem gjerne med oss i kommentarfeltet. Kjenner du til Ikast Etiketts store utvalg av labels, vevde labels og navnelapper til klær. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.