KREATIV

Hjemmelaget pakkekalender

Julekalendere, pakkekalendere og adventsgaver er mer populært enn noensinne. For både barn og voksne. Den enkleste løsningen er å kjøpe en ferdig pakkekalender. Men hvorfor ikke gi dine kjære en hjemmelaget pakkekalender?

Nedenfor finner du 3 ideer til hjemmelagde pakkekalendere i vakker innpakning. Forhåpentligvis vil de inspirere deg til å lage din egen pakkekalender til mannen, kona, barna, foreldrene, svigerforeldrene eller en god venninne.

Innholdet i gavene overlater vi helt til din fantasi. Kanskje trenger ikke alt å være ting du kan kjøpe i en butikk? Koselige lapper, et gavekort på lunsj hos deg eller en kaffedate vil garantert glede mottakeren minst like mye – kanskje spesielt hvis det er en tenåring eller voksen.

Lynrask pakkekalender

Til denne lynrraske pakkekalenderen trenger du papirposer, gavebånd og en stiftemaskin (med stifter), 24 små pakker og en fin kurv eller eske til å oppbevare pakkene i.  Klipp gavebåndet med din egen tekst i passende biter. Skriv for eksempel mottakerens navn på båndet. Legg gaven i posen og brett kanten av posen bakover sammen med toppen av båndet. Stift deretter gavebåndet og posen sammen. Vipps så har du en flott, personlig pakkekalender.

Pakkekalender du kan henge på veggen

En hengende pakkekalender tar seg godt ut på veggen og sprer glede hver gang mottakeren ser på den. Husk å henge kalenderen høyt opp hvis det er klåfingrede småtasser i huset, slik at du ikke risikerer at de pakker opp alle på en gang – eller pakker opp andres pakker.

Til denne pakkekalenderen trenger du klistremerker til innpakning, hyssing, en pen bøyle, papirposer og 24 små pakker.

Hvis du vil ha nummererte pakker, er det en god idé å skrive nummer på posene før du legger i gavene.

Pakk inn gavene i papirposer og brett posene. Trekk hyssingen gjennom bøylen og stift begge endene av hyssingen til posen med en stiftemaskin. Plasser deretter et klistremerke over stiften, slik at den ikke synes på forsiden av posen. Pakkekalenderen er klar til å henges opp.

Pakkekalender av tomme doruller

Dette trenger du: Tomme doruller, til-og-fra-klistremerker, gavebånd – og så er det bare å lete i skapene dine og se om du har noe annet du kan bruke til å pynte pakkene med. Og du trenger selvfølgelig også 24 små pakker.

Vi har brukt små perleplater, sukkertøystenger, gavepapir og julepynt.

Brett toalettrullene i hver ende. Husk å putte gaven inni før du lukker begge ender. Knyt deretter bånd rundt rullen vertikalt, slik at båndet holder pakken sammen.

Kjøp dine egne etiketter, navnelapper og labels hos Ikast Etikett, for å lage en personlig pakkekalender.

Du kan også oppgradere en kjøpt adventskalender med 24 små flasker vin, portvin, gin eller konjakk ved å designe dine egne flaskeetiketter og plassere dem utenpå de små flaskene. Eller lag din egen sjokoladejulekalender ved å sette festklistremerker utenpå mottakerens favorittsjokolade. Du kan også stryke strykemerker på stoff hvis du vil lage en mer permanent adventskalender som mottakeren kan bruke år etter år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.