KREATIV

Tips til hjemmelaget julekalender

Kalenderen viser november. Dette betyr at du må komme i gang snart hvis du vil lage en hjemmelaget julekalender.

Når du skal lage en hjemmelaget adventskalender, må du først og fremst ha mottakeren i tankene. Hva vil han eller hun synes er koselig. Her er 3 ideer du enkelt kan tilpasse så du får et personlig preg på pakkekalenderen.

Fotokalenderen

Her kan du finne 24 bilder fra året som har gått, som er morsomme for både deg og mottakeren. Skriv ut bildene eller få dem fremkaldt hos din lokale fotobutikk eller på nettet. Fest deretter de 24 bildene på 24 pappbiter. Gjør pappbitene litt større enn bildene og lim bildene på. Du bestemmer formen på pappbitene selv. På baksiden av pappbitene skriver du lukenummeret, slik at du til slutt har fra 1–24. Alternativt kan du designe dine egne etiketter med tall og morsom grafikk som du setter utenpå lukene. Fest alle lukene til en oppslagstavle med en tegnestift. Nå er det bare for mottakeren å snu en luke om dagen. Du kan også lage en helt ny fotoserie som forteller en liten historie. https://www.pinterest.dk/pin/625718942005593347/

https://www.pinterest.dk/pin/625718942005593347/

Aktivitetskalenderen

I aktivitetskalenderen arrangerer du 24 hyggelige oppgaver eller utfordringer til mottakeren (f.eks. din egen familie). Lag en kalender fylt med daglige aktiviteter, for eksempel en tur i skogen, bake julekaker, lese julehistorier, lage julepynt, spille et spill, se en utvalgt julefilm og små utflukter. Dine kjære vil elske å se frem til disse spesielle aktivitetene hver dag. For de aktivitetene som krever noe spesielt, kan du sørge for at du har handlet inn de nødvendige tingene til kakebakingen eller har laget en rull med deig som oppbevares i fryseren, til luken skal åpnes Du kan også lage et glass eller en flaske med gløggblanding, og sette en flaskeetikett utenpå glasset.

Hvis du vil pakke inn oppgavene på en morsom måte, kan du ta 24 tomme Smarties-esker og legge en oppgave i hver eske. Utenpå esken setter du et festklistremerke som passer perfekt på esken, for eksempel med teksten “Annas adventskalender”. Du kan lime alle eskene på et stort stykke papp, slik at adventskalenderen kan henges opp. Bare husk at lukene må kunne åpnes, slik at de små lappene med oppgaver kan tas ut.

Julebrev

En annen type adventskalender er en adventskalender med julebrev. Julebrevene er en lang historie delt inn i 24 små avsnitt, hvor du leser et nytt avsnitt hver dag. Du kan for eksempel laste ned gratis julebrev fra kreativmedungerne.dk som hun tidligere har skrevet for Ikast Etikett, eller finne andre julebrev på nettet. Utenpå julebrevene kan du sette klistremerker til innpakning eller til-og-fra-klistremerker, for eksempel med et stempel fra Nordpolen eller Brev fra nissen.

Når du lager din egen adventskalender kan du gå inn på Ikast Etikett for å se vårt store utvalg av labels og strykemerker og la deg inspirere. Del gjerne dine egne ideer til adventskalender med oss i kommentarfeltet. Eller kanskje du har brukt våre navnelapper eller vevde labels på en kreativ måte som du tror andre kan ha nytte av?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.