KREATIV

Skal du ha nyttårsfest? Få inspirasjon til bordpynt på nyttårsaften

Det er mange måter å gjøre nyttårsfeiringen mer personlig på. Finn inspirasjon til bordpynt i dette blogginnlegget.

Morsomme vinflasker

Personlige etiketter til å sette på vin-, øl- eller brusflasker kan gjerne være en del av bordpynten til nyttårsselskapet. Lag dine egne flaskeetiketter med bilder, en morsom tekst, 2024 eller fine motiver som du setter på utsiden av flaskens originale etiketter.

Slik så vi ut da vi var …

Til nyttår trenger man ikke bare å se tilbake på året som har gått. Finn bilder av gjester slik de så ut for 1 år siden, 3 år siden, 5 år siden, 10 år siden, 25 år siden, 50 år siden osv. Bruk bildene som bordpynt eller bordkort og gjett hvem som er hvem og når bildene ble tatt.

Du kan også ta utgangspunkt i ulike hendelser i livene deres, f.eks:

Slik så vi ut da vi …

… ble født

… fylte 1 år

… startet i barnehagen

… begynte på skolen

… feiret nyttår i 2004

… gikk ut av 9. klasse

… ble konfirmert

Fine vaser du kan lage selv

Blomster er ofte en del av en festlig borddekking. Du kan gjerne lage dine egne fine vaser. Bruk gamle syltetøyglass, glass fra tomatsaus, brusbokser eller hva du finner eller har til overs i hverdagen.

På det første bildet fra venstre er glass fra babymat rengjort og etikettene fjernet. Så har vi satt festklistremerker utenpå glassene. I vasene har vi valgt å sette tørkede blomster i fine farger. Gi de hjemmelagde vasene litt ekstra kjærlighet med jutesnor knyttet rundt glasset. Ganske enkelt og likevel veldig fint. På bildet er det greiner i vasene, men du kan gjerne sette blomster – friske eller tørkede. Det kan være lurt å fylle litt vann eller sand i bunnen av boksene for å hindre at de velter.

Fordelen med små blomsterbuketter er at de ikke tar så mye plass på bordet.

Pynt andre steder enn ved bordet

En ting er å pynte bordet til fest, men det blir enda mer gjennomført hvis man også pynter litt på toalettet, inngangspartiet og andre steder hvor gjestene oppholder seg flere ganger i løpet av festen. Her ser du eksempler på fine såpestykker som er pyntet med et flott klistremerke til innpakking. Gjør toalettet innbydende og legg små håndklær eller vaskekluter som gjestene kan tørke hendene på, og kaste til vask etter bruk. Hvis det er for dyrt å kjøpe mange nye, kan du sy små kluter selv fra gamle håndklær, som du først farger slik at de får samme farge. Bruk gjerne et fint kantbånd eller sett dine egne personlige labels eller merkelapper på vaskeklutene.

Små gaver

Vil du gjøre denne nyttårsfesten til noe helt spesielt? Da kan du tilberede små personlige gaver til gjestene dine. Design dine egne til-og-fra-merker som du setter utenpå gavene. Lag eventuelt forskjellige gaver som skal åpnes til forskjellige tider i løpet av kvelden.

Har du allerede et godt tips til bordpynt på nyttårsaften? Så del det gjerne med oss i kommentarfeltet:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.